click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Friday, February 17, 2017

feb 2017

assalamualaikum semua...
lama btol mood bloging hanging dgn hangin..haha
too bz with kiddos... jobs.. line xok...
nie baru dpt akses semula blog..
alhamdulillah...

2016
banyak mencoret memori manis..
anak sulung saya yang dikatakan tidak normal oleh seorang pengusaha tadika swasta akhirnya membuktikan dirinya setanding kanak kanak lain...
membesar mengijut milestones..
dengar kata.. boleh urus diri...
dah free diapers.. bgn malam bila nk peepee..
dah selesai dgn hospital dan anak saya bukan autistik..cuma lambat bercakap...
terima kasih kepada therapist di hsnz..
atas nasihat dialah saya mula menghantar anak ke tabika kemas taman perumahan gong badak dan alhamdulillah dipertemukan dengan pengajar yang berdedikasi.. alhamdulillah...
tahun nie 2017 tahun kedua sekolah di situ bersama anak kedia saya yang perempuan tu...

so far life is so good...
walaupon diketuk dengan beberapa kejuta  manis yang tengah tunggu masa untuk disahkan.....

will story morry about that later..insyaAllah..

for now..sejak tahun lepas...
saya menjadi seorang peniaga online kental.. hehe

saya ade menjual :
#dexandraPerfume
#MinyakHerbaAsmak (pastikan yg ori)
#MyleaSerum
#SusuFarmFresh
#RCCStevia
#rangkaianProdukAlHadad
#Halagel
#TamarKoko

banyak kan..haha
boleh klik #FaidzaJualNie
#Wasap0139382888 untuk order

dalam masa yang sama, saya turut membantu kawan untuk menyediakan juadah ala western seperti spageti bolognese, spageti carbonara, spageti oglio sosej, grill meatball ala ikea, mixgrill (sosej+meatball) yang dijual dgn harga tak masuk akal... selain mixgrill rm7.. menu lain semua hanya RM5 sahaja.. hehehe...

alhamdulillah... kite tlg org..indyaAllah akan dtg rezeki dari arah lain kan..

ok la..sampai sni dulu...
nnti ada kesempatan saya tulis lagi...

Sunday, April 12, 2015

cuci sawang


salam sumer.. hahaha..lamenyer tak singgah sini.. sjak beranak 2 nie.... bz bebenor....
balik je tab n fon kne hijack dengan anak2... beli yang masing2 punye, xnak.... nk yang mama punye jugak... abi jugak relax je main game tanpa gangguan.. grrrr.....

muke mintak kne geget~~

 last friday, bawak budak2 tengok wayang.... suke sngat dorg....
asim nie.... bunyi kuat sket, gelap sket, dah takot... adik relax jea... cool je tgk iklan jurasic park..
abg siap pluk2 mama... tutup muke.. hahaha.. parah kan...

tapi, bile dah muvee start, adik wat peel nak tido.. abg relax je tengok sepanjang cerita...
best.. lenkali bleh bawak lagi...hehe...

oo.. saya bawak anak tengok cerita HOME.....





jalan cerita best... santai jea... asim suke.. azzahra suka (tido)... abi suke... so.. mama triple suke sebab sume orang suka.... sebab.. akhirnya dapat luang masa dengan family.....

minggu2 before nie sangat bz.. mula dengan azzahra masuk spital.. mama masuk spital.. mama x leh jalan... tempoh rcovery yang panjang.... mummy na kawen... setel akad nikah, resepsi dan sambut menantu... abi exam akan habs 14 nie.... n mama is planning again... hahahaha...

#yanamir wedding
the dayang's
 

kayo mama... alhamdulillah.... sejak mama buat bisnes nie... ade laaa duit lebih celah2 poket... bizz ape??






ooo.. saya mobile stokis yea.... bleh dapatkan dari saya... banyak kelebihan dia.... saya sdri pon amalkan stevia nie.. sefamili.... saya jaga kesihatan dorg... nnti.......... kite share resepi2 plak.....

tq sebab sudi baca blog kite.... :D

Monday, June 30, 2014

Ramadan 1435H

assalamualaikum wbt.. salam ramadan buat semua..
lame tak berblogging.. maklum laa.. bz sgt kat tempat baru nie.. fb sempat la update.. sbb on fon..
blog nie.. nak berjiwa jiwa dlu baru dapat...


















ape ye nak share? hurm.. tahun nie xdapat g terawih lagi... dan.. perkembangan terbaik bagi saya...
saya jage 2 anak sorang diri mase suami g terawih semalam.. first time kot...
good job mama.. asim memang bertempek kat tv sebab pasang upin ipin.. adik menepek kat mama laa..



puas minum susu... dorg komplot lak..main kat babycot..  puas main same-same, abang khenak ke adik plok.. mama garu pale.. sedang molek dengo moto abi.. mama terlelap.. haha.. pastu anak-anak tido...
alhamdulillah...

semalam, lauk berbuka dah masak lebih..abi sahur awal semalam..makan lauk tu jea..
alhamdulillah dapat berbuka dengan ayam masak merah n sawi goreng chinese style..
target bulan ramadan nie, makanan masakan air tangan mama.. insyaAllah..

so, hari nie pk nak masak ape je.. dalam peti ade ayam pandan dah.. goreng je la hari nie...
sayur masih lagi sawi manis goreng chinese style.. tadi dah  beli sayur campo abc tu.. nak buat telur bistik.. hubby request nie...

nak buat agar2 skali nak makan.. hubby pon suke perasa honeydew nie... sejuk sejuk je masuk mulut..haaa

ok la.. jumpe lagi.... tata..
tq for reading



 

Thursday, March 27, 2014

hutang berbayar

salam..
hehe..lame btol esok kan.. hutang pos.. kene bayo dlu la nie..
refer post nie.. http://cik-iey.blogspot.com/2014/01/wordless-wednesday.html..

album2 tu sebenarnya sy buh flash card.. untuk asim..
print dari website jugak..senang dia belek..
saye perasan.. anak suke belek buku..
dah nampak dia cenderung ke situ.. wajib la kie support kan..

yang green tea tu lak.. untuk detox.. tp azzahra xtahan.. asik kembung jea..
so dah stop minum..luak satu sachet jea..

so.. citer terbaru...

sekarang dah berpindah department.. dah hampir 2 bulan kat department baru..
i guess this is the best for me.. right now....
kalo dah no sense of belonging.. what pe nak stay kan..
kire memang waktu terbaik la...
duk kat depatment baru pon... ade team yang very supportive..
even ade la berpuak-puak.. tp as long as tak care hal orang.. ok la kan...
so... conclusion.. HAPPY :D

kerja ok.. famili ok..
n right now, membilang hari ke 9 untuk azzahra genap 180 hari...
ade ape dengan 180 hari nie?
saya sangat tak sabar untuk menyuap anak makan... YEAY!!

so, kne study balik pasal solid food..
refresh balik ilmu yang ade..
perkemaskan dapur untuk sediakan gajet2 yang diperlukan...
insyaAllah..akan jage pemakanan seperti asim..
n azzahra dah chubby skrg..
cume xdang nak cucuk 5mo lagi.. SIGH~~

pastu, kebimbingan period yang tak menjelang lagi nie menyebabkan kite test UPT..
alhamdulillah... negative.. nebes makk..
maklumlaa..anak dah mule hisap jari kaki tu.. hikhik...
xde kaitan langsung kan... :P

hari tu g celebrate beday mama.. tu je yang termampu..sejak ayoh xdok..
selagi mama ade..selagi saye ade.. memang akan mengembirakan mama.. sampai bile-bile..


alhamdulillah.. my life is so bleesed..

last but not least... muke sape ikut muke sape..


Wednesday, January 29, 2014