click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Sunday, April 12, 2015

cuci sawang


salam sumer.. hahaha..lamenyer tak singgah sini.. sjak beranak 2 nie.... bz bebenor....
balik je tab n fon kne hijack dengan anak2... beli yang masing2 punye, xnak.... nk yang mama punye jugak... abi jugak relax je main game tanpa gangguan.. grrrr.....

muke mintak kne geget~~

 last friday, bawak budak2 tengok wayang.... suke sngat dorg....
asim nie.... bunyi kuat sket, gelap sket, dah takot... adik relax jea... cool je tgk iklan jurasic park..
abg siap pluk2 mama... tutup muke.. hahaha.. parah kan...

tapi, bile dah muvee start, adik wat peel nak tido.. abg relax je tengok sepanjang cerita...
best.. lenkali bleh bawak lagi...hehe...

oo.. saya bawak anak tengok cerita HOME.....





jalan cerita best... santai jea... asim suke.. azzahra suka (tido)... abi suke... so.. mama triple suke sebab sume orang suka.... sebab.. akhirnya dapat luang masa dengan family.....

minggu2 before nie sangat bz.. mula dengan azzahra masuk spital.. mama masuk spital.. mama x leh jalan... tempoh rcovery yang panjang.... mummy na kawen... setel akad nikah, resepsi dan sambut menantu... abi exam akan habs 14 nie.... n mama is planning again... hahahaha...

#yanamir wedding
the dayang's
 

kayo mama... alhamdulillah.... sejak mama buat bisnes nie... ade laaa duit lebih celah2 poket... bizz ape??






ooo.. saya mobile stokis yea.... bleh dapatkan dari saya... banyak kelebihan dia.... saya sdri pon amalkan stevia nie.. sefamili.... saya jaga kesihatan dorg... nnti.......... kite share resepi2 plak.....

tq sebab sudi baca blog kite.... :D

Monday, June 30, 2014

Ramadan 1435H

assalamualaikum wbt.. salam ramadan buat semua..
lame tak berblogging.. maklum laa.. bz sgt kat tempat baru nie.. fb sempat la update.. sbb on fon..
blog nie.. nak berjiwa jiwa dlu baru dapat...


















ape ye nak share? hurm.. tahun nie xdapat g terawih lagi... dan.. perkembangan terbaik bagi saya...
saya jage 2 anak sorang diri mase suami g terawih semalam.. first time kot...
good job mama.. asim memang bertempek kat tv sebab pasang upin ipin.. adik menepek kat mama laa..



puas minum susu... dorg komplot lak..main kat babycot..  puas main same-same, abang khenak ke adik plok.. mama garu pale.. sedang molek dengo moto abi.. mama terlelap.. haha.. pastu anak-anak tido...
alhamdulillah...

semalam, lauk berbuka dah masak lebih..abi sahur awal semalam..makan lauk tu jea..
alhamdulillah dapat berbuka dengan ayam masak merah n sawi goreng chinese style..
target bulan ramadan nie, makanan masakan air tangan mama.. insyaAllah..

so, hari nie pk nak masak ape je.. dalam peti ade ayam pandan dah.. goreng je la hari nie...
sayur masih lagi sawi manis goreng chinese style.. tadi dah  beli sayur campo abc tu.. nak buat telur bistik.. hubby request nie...

nak buat agar2 skali nak makan.. hubby pon suke perasa honeydew nie... sejuk sejuk je masuk mulut..haaa

ok la.. jumpe lagi.... tata..
tq for reading



 

Thursday, March 27, 2014

hutang berbayar

salam..
hehe..lame btol esok kan.. hutang pos.. kene bayo dlu la nie..
refer post nie.. http://cik-iey.blogspot.com/2014/01/wordless-wednesday.html..

album2 tu sebenarnya sy buh flash card.. untuk asim..
print dari website jugak..senang dia belek..
saye perasan.. anak suke belek buku..
dah nampak dia cenderung ke situ.. wajib la kie support kan..

yang green tea tu lak.. untuk detox.. tp azzahra xtahan.. asik kembung jea..
so dah stop minum..luak satu sachet jea..

so.. citer terbaru...

sekarang dah berpindah department.. dah hampir 2 bulan kat department baru..
i guess this is the best for me.. right now....
kalo dah no sense of belonging.. what pe nak stay kan..
kire memang waktu terbaik la...
duk kat depatment baru pon... ade team yang very supportive..
even ade la berpuak-puak.. tp as long as tak care hal orang.. ok la kan...
so... conclusion.. HAPPY :D

kerja ok.. famili ok..
n right now, membilang hari ke 9 untuk azzahra genap 180 hari...
ade ape dengan 180 hari nie?
saya sangat tak sabar untuk menyuap anak makan... YEAY!!

so, kne study balik pasal solid food..
refresh balik ilmu yang ade..
perkemaskan dapur untuk sediakan gajet2 yang diperlukan...
insyaAllah..akan jage pemakanan seperti asim..
n azzahra dah chubby skrg..
cume xdang nak cucuk 5mo lagi.. SIGH~~

pastu, kebimbingan period yang tak menjelang lagi nie menyebabkan kite test UPT..
alhamdulillah... negative.. nebes makk..
maklumlaa..anak dah mule hisap jari kaki tu.. hikhik...
xde kaitan langsung kan... :P

hari tu g celebrate beday mama.. tu je yang termampu..sejak ayoh xdok..
selagi mama ade..selagi saye ade.. memang akan mengembirakan mama.. sampai bile-bile..


alhamdulillah.. my life is so bleesed..

last but not least... muke sape ikut muke sape..


Wednesday, January 29, 2014

Sunday, January 26, 2014

Erin (..life after "i do") First Giveaway

Are you ready??

Ok, get set go!!

TEMA GIVEAWAY

  Daddy and Baby Cool


SYARAT PENYERTAAN

Mode garang is on! keskes

1)  Follow blog ..life after "i do"

2)  Buat satu entry dengan tajuk Erin (..life after "i do") First Giveaway

3)  Copy seluruh entry aku ni termasuk gambar tema dan gambar hadiah dan paste ke dalam entry GA di blog korang (printscreen tak mau aaa) dan jangan lupa letak link blog ni dalam entry korang tu.

4)  Dah paste entry aku kat entry GA korang, bawah sekali baru korang masukkan gambar suami dan anak korang yang korang rasa paling cool dan menarik (suami dan anak sendiri sahaja ye, suami or anak orang lain ku tak terima, mak-mak jangan masuk dalam gambar, aku nak tengok ayah-ayah mithali pulak, asyik muka korangggg je..hahahaha)

5) Bawah gambar tu buat entry ringkas pasal gambar suami dan anak korang tu, mungkin boleh bagitau kenapa gambar tu ko rasa cool dan menarik sangat dimata ko (itu contoh ye). Nak merepek pun boleh, tapi jangan la panjang sangat.

6) Jangan lupa paste link entry giveaway korang tu di ruang komen entry ini, kalau lupa tak dapek den nak nolong..gahaha

7) First Giveaway aku ni akan bermula pada 15 Januari 2014 sampai 15 Februari 2014.

8) Sila baca syarat penyertaan betul-betul, tak lengkap kalu, reject la jawabnya. Sebarang surat menyurat, whatsapp, sms, kolling-kolling tidak akan dilayan (paling muka ke tepi) kahkah..hoihhh garang sangat ni. Boleh je nak tanya apa-apa, komen je kat sini, nanti aku jawabkan, nak email pun boleh, nak whatsapp pun boleh, saya tak garang, baik je..huhu

9) 3 orang pemenang dengan gambar paling cool dan menarik sahaja akan dapat hadiah ini
 

Boleh gantung di playroom anak :)

Ok, tu je, join ramai-ramai ye, bye!


GAMBAR PALING COOL :
 
 
waaaa...gagah perkasa gituw kan..
senget menget dak kecik tu..haha
mase nie mama tengah duk atas salaian.. dalam 40.. 
anak-anak?? abi jage..
cool kan bile laki kite jage anak ms kite berpantang...
alhamdulillah :D

p/s : abaikan bekgron blakang k..