click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Tuesday, July 13, 2010

today is my birthday

sangat suke bile tengok fb yang penuh dengan beday wish...terase diri ini sudah tue.....intermediate boss pon wish mase kat opis tadi..terase agak malu di situ....huhuhu.....
tadi bawok kek black forest g opis....makang ramai2.....suke coz abis kan.....
macamne la life aku pas pade nie??tertanye2 sendiri........solan tak ley jawab dekpon....kalo ade multiple choice ke boleh gok pilih..cume yang adenye..fill in the blank when the moment comes.....sendiri mau pk la kan...
dah 24 tahun idup..banyok perkara doh lalui..suke,duke........
perkara yang mahu dilupakan......perkara yang mahu diingati.........perkara yang harus terpadam dari memori...perkara yang sesali.....
sume ade......pengalaman baru sentiasa ade selagi bernyawa kan.......
kan senang kalo otak macam hard disk...simpan banyak2 pahtu bile takmboh buang jea.....
tapi otok kite dop gitu la pada hakikatnya......
ade kebaikan dan keburukan setiap ape yang dah berlaku....itu harus diakui...
perjalanan idup dah diatur....kite cume mencoraknye jea.....
n aku harap aku tak tersilap langkah lagi after dis.......
tQ again to all of my friend......hope we r blessed by Allah ever after..... Amin~~~~