click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Friday, June 25, 2010

kawen oh kawen


nie la wedding yanga ku attend tadi n akan terlibat secara langsung untuk majlis menghantarnye pada esok hari..letihh wooo......mak ayah aku lagi letih...aku nie dah lah demam..makan ubat payoh..mane nop baek demam nie..huhu....

untuk kawanku yang cantik ini..aku doakan semoga jodoh kalian berdua berkekalan sampai bile-bile.....

p/s : kawan aku nie dah 2 kali kawen..aku nie kawen skali pon dop lagi..ape cer.....??
huhuhu

Saturday, June 19, 2010

inside my bag



hmm..orang lelaki besenye plek kan bile tengok napelah org pompuan suke sangat bawok beg yang besor-besor..sebenonye..ade isi lah..jom selongkar bag saye.. .



.: 2 batang pen :.



.: beg pitis, spek itam, spek putih :.


.: 3 bunch of keys :.


.: matrix card :.


.: set makeup, pad, perfume, rexona, olay :.

Thursday, June 17, 2010

hidupku..gayaku..

kadang-kadang kita rasa macam dop puas hati kat orang kan..kadang-kadang kite rase macam nak maroh orang..kadang-kadang rase macam bosannye idup nie kan..hmmm..semua yang berlaku adalah ketentuan tuhan kan....bagi aku....idup mesti enjoy..dalam semua hal..kalo kite siyes sepanjang masa,dop lame lagi nanti stress,migrain pown menjelma...kalo kite enjoy life nie...senyum2,gelak2..dop la kate adop penyakit tapi still kite mampu tersenyum kan...aku rase ade sesetengah hal yang kite bley tolerate..ade jugak yang dop..slagi kite mampu bersabor..buatlah pertimbangan yang terbest untuk diri kite sendiri kan..perkara yang lepas..dop perlu nop kenang lagi..mende dah berlaku,biarkan berlalu....ade agenda tersembunyi yang kite dop tahu kan..doh name pon tersembunyi....n i hope i can enjoy my life and may design it in own style..

Tuesday, June 15, 2010

...meeting..meeting....

nape lah ade banyak sangat meeting nie..1st time masuk meeting hari ini..best word to describe me that moment..."kuca ramba"..berat nanang sungguh lah..jahat sungguh la sape2 yang ngene ke saye as staff baru....walaupon indirectly...however..everything under control except terpaksa tebal muka n masuk lewat lam bilik meeting coz ade few thing incomplete...after that..no problema....mintak2 lah after this everything will be just fine and smooth.........takutnye........what ill happen to me then??hope everything will be just fine.....Amin....

wish me luck.....

Monday, June 14, 2010

hari-hari istimewa dalam islam

Sahabat-sahabat Nabi SAW telah bertanya akan hari-hari yang tujuh.
Sabda Nabi Muhammad SAW,

Jumaat

Hari Jumat adalah hari yang baik untuk mengadakan perhubungan dan pernikahan.

Sabtu

Hari Sabtu adalah di namakan sebagai hari tipu daya, kerana pada hari itu orang-orang kafir Quraish telah mengadakan tipu daya pada perjanjian Darrun Nadwah.

Ahad

Hari Ahad adalah hari yang baik untuk bertanam dan membuat binaan, kerana pada hari Ahad Allah memulakan menciptakan dunia dan membangunnya.

Isnin

Hari Isnin adalah hari yang baik untuk musafir dan untuk berniaga, kerana bahawasanya pada hari Isnin Nabi Syith telah musafir dalam urusan perniagaan dan beliau banyak mendapatkan keuntungan dari perniagaannya.

Selasa

Hari Selasa adalah hari berdarah, kerana pada hari itu, bermulanya Siti Hawa berhaid, dan pada hari itu pula mula-mula terjadinya pembunuhan anak Nabi Adam iaitu Qabil membunuh Habil.

Rabu

Hari Rabu adalah hari kebinasaan yang berkekalan, kerana pada hari itu Allah SWT menenggelamkan Fir'aun bersama kaumnya. Kaum Samud dan kaum 'Ad yang mereka itu adalah kaum Nabi Saleh, juga di binasakan oleh Allah pada hari Rabu.

Khamis

Hari Khamis adalah hari yang baik untuk menuntut sekalian hajat, kerana bahawasanya Nabi Ibrahim AS pergi ke istana raja Mesir, maka raja Mesir menunaikan hajatnya dan mengembalikan isterinya Siti Sarah.

Sunday, June 13, 2010

nop jadi ke cerite

nak dijadian cerita..tengoh duk d kelas jahitan,tetibe tepon berdering..ingatkan mama kol..rupe2nye..Dr Arnie kol,offer kije kat Pusat Kesihatan Universiti Malaysia Terengganu..walaupon ditawarkan jawatan N27 sambilan sahaja,kalo nop jadi ke rezeki,takkan ke mana kan?org sekeliling plek..macamne lah aku dapat kije sini..duk kate2,aku pakai kabel(sangat dop puas hati org kabo gitu..wase panas jea)..tahu dop..gua usaha sendiri nie beb...bangun pagi2..g interview..dohla kene bratur panjang..kene terrok lagi..ingat senang ke open interview hari tu??doh la ramai gilew mari interview..dop napok nde lain doh..sekeliling nie oran jea..n nie lah nak dijadikan rezeki aku..aku terpilih..Alhamdulillah..unbelievable..macam aku sendiri pown dop caye bley kije ditu wey...

ade se g cite nop share..sempena aku dapat kije kat UMT nie..ade lah orang v aku hadioh..ske sangat dapat set makeup elianto..walaupon basic jea,tapi kire bersyukur lah dapat..kak pon ade share juge..doh nop wat gane...make up expired lake oh..huhu..dengan menggunakan background recycle bag die yang sangat cantik...gambar hadiah itu diambil seperti di bawah...




.: blusher,eyeshadow,lipstick,eyeliner,foundation :.


.: baked eyeshadow,baked blusher,forever duo lip,eyeliner :.


.: 2 way cake ( bedak muka ) :.



.: set brush :.

adop kije cari kije

bile dang puas duk surfing..jupe la sebutir website yang macam bijok ah..se tu,predict muke kite 20 tahun akan datang..n hasilnye..jeng..jeng..jeng......inilah hasilnye...






cam dop muke nie kalo jupe 20 tahun akan datang??

jatuh hati lagi..



tertawan saat kamera ini dikeluarkan oleh saing lame....die punye finishing..pergh...cantik betol la....bestnye kalo dapat nie sebutir....nak yang DSLR,dop reti paka se hal lah..lagi se,harge mahal sangat..banyok ngak funtion lak tu..dapat hok nie sebutir jadilah...

nie antara spec yang aku dapat dari website nikon...
( http://www.nikon.com/about/news/2010/0203_coolpixp100l110_03.htm )

Effective pixels : 12.1 million
Lens : 15x zoom NIKKOR; 5.0-75.0mm
(35mm [135] format picture angle: 28-420mm); f/3.5-5.4;
Digital zoom : up to 4x (35mm [135] format picture angle: 1680mm)
Focus range (from lens) : 50cm (1 ft. 8 in.) to infinity (∞);
Macro mode: 1cm (0.4 in.) to infinity (∞)
Monitor : 3-in., approx. 460k-dot, TFT LCD with anti-reflection coating
Storage media : Internal memory (approx. 43 MB), SD memory cards *1
ISO sensitivity : ISO 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200*2, 6400*2,
Auto (auto gain ISO 80-800)
Power sources : Four FR6/L91 (AA-size) lithium batteries (supplied),
four LR6/L40 (AA-size) alkaline batteries (optional),
four EN-MH2 rechargeable Ni-MH batteries (optional),
AC Adapter EH-67 (optional)
Battery life*3 : Approx. 840 shots with lithium,
or 270 shots with alkaline,
or 500 shots with EN-MH2 battery
Dimensions (WxHxD) : Approx. 108.9 x 74.3 x 78.1 mm (4.3 x 3.0 x 3.1 in.)
excluding projections*4
Weight: Approx. 406 g (14.4 oz.) with battery and SD memory card*4
Supplied accessories*5: Four FR6/L91 (AA-size) lithium batteries,
USB Cable UC-E6,
Audio Video Cable EG-CP14,
Strap AN-CP21,
Lens Cap LC-CP20,
Software Suite CD-ROM

*1 Not compatible with Multi Media Cards (MMC).
*2 Setting is available only for image sizes of 3M (2048 x 1536) or smaller.
*3 Based on CIPA industry standard for measuring life of camera batteries. Measured at 23° C (73° F); zoom adjusted with each shot, built-in flash fired with every other shot, image mode set to Normal.
*4 Method of noting dimensions and weight is in accordance with CIPA DCG-005-2009 guideline.
*5 Supplied accessories may differ by country or area.

doa dibaca tika diri stress..

gemokkah aku??



nie gambo semalam mase g umoh husin kawen..congratez husin..jadi org gok mu akhirnye..hahaha...beberapa org duk tegur aku gemok..gemokkah aku??hmm...sagat lok men kate " beza..memang berbeza.."beze mane tu sagat?heran aku..hmm..need to diet,n kene jage makan la nampaknye....

Saturday, June 12, 2010

same ke?

introduction

hmm..its been a while..dah lame tak memblogkan diri nie..blog lame dah tak amik pot..stahun lebey dah pown..dulu takde tenet..mane nak blogging kan..skrang senang sket..tQ to celcom broadband(tQ to acik ika)..no other choice..quite frustrated coz streamyx tak bley kat kg aku nie..ade ke??siap kene duk lam waiting list dulu..law streamyx ade,best la sket..laju semacam aje..kalo broadband gak..hmm..paham2 aje lah....nak2 peak time..Tuhan jea tahu..n now..i'm welcoming myself to new blog and also for those who visit my blog..tQvm...jangan lupe tinggal comment yea..chow~~ (*v*)