click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Friday, August 27, 2010

mahu beli ini



seteleh sekian lamenyer....hati nie tergerak kembali untuk memiliki sebuah gadjet baru....hmm..nokia c6......

sebenarnye citer die gini...asal-asalnye nak belikan gps untuk ayah tersayang...bile survey2 harge...yang molek lam RM500 n above..n ayahku kate beli gps pon bukannye gune sokmo...then, aku berilah cadangan untuk beli henset..ayoh aku kate proceed jea lah....

survey punye survey,mule2 nak beli nokia e72 tapi kecik sangat skrin die...macam dop best r...pahtu ade satu hari tu,g Mydin nge farah alwani..g keda henpon..die tanye sal henset Nokia c6 nie...bile tengok jea henset nie..macam tertawan la plak....skrin beso..touch screen..ade wifi....macam sume lengkap r..sembang punye sembang..original set lam 1k..mmg nak beli tapi fulus ngak cukup pula....n ayahku berkata,kalo nak pakai duit die lu dakpe..waahhh~~~~suke bangak nie.....

stapi,sampai skrg..masih belom beli lagi...

nokia c6..idamanku(sekarang nie lah)

n spesifikasinye adalah seperti berikut..

General & Hardware
Date Announced 2010, 1Q
Network Technology GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
HSDPA 850/900/1900/2100
Hardware/Processor ARM 11, 434 MHz
Dimensions (mm) 113.4 x 53 x 16.8
Weight (g) 150
Available colours White
Screen Size 360 x 640, 3.2 inches (Touchscreen)
Screen Color TFT, 16M colors
Type Blok
QWERTY-Keyboard Yes
Soft Keys Proximity sensor for auto turn-off
Other Keys Accelerometer sensor for UI auto-rotate
Antenna Fixed Internal
Phonebook Unlimited
Internal(MB) 240
Memory Slot microSD, up to 16GB, 2GB card included
Battery Type Li-Ion 1200 mAh (BL-4J)
Stand-by (hrs) 384
TalkTime(min) 420
Entertainment
Polyphonic
MP3 Yes
FM Radio Yes
TV Receiver Null
Video Record Yes, 30fps
Video Support H.263, Flash Video, H.264/AVC, MPEG-4, RealVideo 7,8,9/10, WMV 9
Audio Support AAC, AAC+, AMR-NB, AMR-WB, AU, AWB, eAAC+, M4A, MIDI Tones (poly 64), MP3, MP4, RealAudio 7, 8, 10, RMF, SP-MIDI, WAV, WMA, WVE
Messaging
SMS Yes
MMS Yes
EMS No
Email Yes
Connectivity
HSDPA Yes
WIFI/WLAN 802.11 b/g
3G Yes
EDGE Class 32
GPRS Class 32
Bluetooth Yes , v 2.0 (A2DP)
USB Port Yes
Infrared (IrDA) No
Data Cable Micro USB
Software
Platform / OS Symbian v9.4 - S60 5.0
Java (J2ME) Yes
WAP Yes Ver 2.0
Browser xHTML, HTML, RSS feeds
PIM Application Voice command/dial
Other Application A-GPS. Ovi Suite, Ovi Maps 3.0, Google Talk, Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF), Flash Lite 3.1
Personals
Themes Yes
Caller ID Photocall
ProfileID Yes
Camera Specifications
Lens Type CMOS, 5.0 Megapixel
Digital zoom
Max. Resolution 2560х1920 (secondary camera: 320x240)
Flash Yes
Night Mode Yes
Extra Features Auto Exposure, Auto Focus, Exposure Compensation, Flash, Full Screen Viewfinder, Geotagging, Self Timer
Photo Format
Video Yes, 30fps
Video Format 640 x 480

Disclaimer : The Nokia C6 specifications is just for reference only. We can not guarantee that the information on this page is 100% correct. If you see any mistake in Nokia C6 specifications, please LET US KNOW.

Friday, August 13, 2010

ramadhan

hari nie..dah masuk hari ketiga berpuasa....menu yang terhidang masih sesedap as usual...
aku nie asik makang jea tak brenti...macam dop penoh jupe makanan..hehehe...
hari ni e g bazar paso gareb ngan farah alwani.....aku beli kue nekbak ngan popia jea...
maren dah makang kue feveret time pose iaitu agar tembikai merah..dap woooo......
esok makang ape la plop...cannot wait..hikhikhik

p/s : selamat berpuasa kepada yang beragama islam...