click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Wednesday, August 8, 2012

Sepanjang Mengandung

pejam celik, pejam celik.. dah dekat dah mase nak terberanak...
diri nie terase nak share gambar-gambar sepanjang preggy yang sempat diambil la... rejoice~~

menjadi kekasih halal pada 8 Julai 2012

 pregnancy test yang dibuat selepas prolonged bleeding


warded after discan dan suspected incomplete abortion

 


nak discharged doh mase ni..
alhamdulillah..
Dr. pakar kate baby ok sebab kantung comey..
nie gambar bergaye je lebih..hihi :D


kalkulator PaMa
buat untuk monitor baby papa n mama

_______________________________________________________________________________
12 weeks 
 datim di kuala ibai..


____________________________________________________________________________
14 weeks

outstation di Cameroon Highlands..
pergi dengan hubby and baby inside tummy :D



 _______________________________________________________________________________
15 weeks


jejalan ke Mesra Mall
________________________________________________________________________________
16 weeks
 attending Khairul al-Hafiz wedding

inside TER
family Chesu Yam gathering n bowling time

 Sukan HEPA :D
Johan Memanah nie..hihi..
melawat kandang kambing..

last boleh pakai baju n seluar lama..  dah start minggu seterusnye nie, dah cari outfit lain :D
__________________________________________________________________________________

17 - 18 weeks

 outstation ke Sabah..

 bergambar di Kundasang, Sabah


 menunggu boat untuk snorkeling di pulau sekitar Sabah..

 _______________________________________________________________________________

22 weeks

kursus with papa at De Palma Ampang

me n my sis..
we both pregnant n differ in 2 months..
btw, my sis dah beranak dah..nie baby die..

 Afifah Affandi
born@3.6 kg


 _____________________________________________________________________________

23 weeks


 attending Yusaify's wedding
__________________________________________________________________________________

24 weeks

ICT Pulau Warisan, Terengganu


muke meriah kembali~~
wearing baju MIL time mengandungkan papa
__________________________________________________________________________________

25 weeks

enjoying tutti frutti

posing aje..
 merempit jap~~

Jom Heboh di Terengganu


watch out..
mama-to-be on the road..hihi




mama-to-be on the road again..

_________________________________________________________________________________

27 weeks


jejalan dengan papa


 hantar papa g umrah while mama outstation ke Putrajaya

__________________________________________________________________________________

29 weeks

 my sis nak ke hospital le le doh untuk memberanakkan diri..haha

__________________________________________________________________________________

31 weeks

tetibe suke dengan gambar nie..

 
 papa duk bergurau dengan baby..
papa buat gini..baby lam payut mama pon wat sama..
pastu korek pusat..geli~~

 attending faradila's wedding
__________________________________________________________________________________

32 weeks

tunggu papa with baju baru :D

tiba di Klinik Kesihatan Seberang Takir untuk MOGTT


ehh..ade baju baby le kat blakang tu..hihi :D

__________________________________________________________________________________

33 weeks



 muke kenyang makan mc d ciken foldover..
yeahh~~

__________________________________________________________________________________

34 weeks

kenyir
nie gambar IR.. mase nie folo hubby g kelas photoshoot dengan Bob Shahrul

gambar tido ( baru balik jamuan 8 buah rumah..fuhh~~)

__________________________________________________________________________________


35 weeks

mase wedding adik ipar


 photoshoot dengan hubby.. gemok gilew nampak mase nie kot..


__________________________________________________________________________________



38 weeks

___________________________________________________________________________________

39 weeks

 __________________________________________________________________________________

39 weeks
 last check up di Klinik Kesihatan Seberang Takir
**tudung baru**

 dating dengan hubby belah petangnyer..

___________________________________________________________________________________

40 weeks and 5 days

menikmati Lamb Chop di Zie's Corner

___________________________________________________________________________________

selamat melahirkan
40 weeks and 9 days

di wad 1B Hospital Sultanah Nur Zahirah