click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Tuesday, April 19, 2011

kegembiraan selepas kesedihan

semalam sedih sebab plan nak kuo dop jadi....tapi dakpe lah..redho jea...lagipun mende dah lepas kan.....hari ini mesti diteruskan dengan ceria...

yes...CERIA...bos adop dekpon....bulih lah suke-suke lagi...nanti bos ade...dop nafas mane wase..ekekekeke....

hari nie, continue berKOYA ((sebab semalam dah sedih kan.....kene gain semangat sket))... kad dah siap design(sangat suke).....dan hari nie melayan lagu..lagu ape??

....jeng..jeng..jeng.....


layan lagu nie lah....sebab....teringat mase mule-mule kaseh duk nop kabonyer hati terpikat tapi............awewakaowkeoako(macam akim tu lah)..hahahaha...kenangan manis tu... :)

tapi lening.....sayang-sayang okmo doh.......

and....

i love u tooo..... XOXO


Friday, April 8, 2011

gEram

bengang betolla bile dah ramai sangat campur tangan..mende yang dah di decide pon jadi masalah..dah lah hebahan dah dibuat....jadi camni plak...geram r....eish.....mende nak bia jadi senang blake tapi bile jadi gini..masalah lah....banyokyer kene pk......mase dah la singkat..sume mende nak kene decide....gane kalo keputusan asik berubah2 jea? gane nak plan kalo pah ceroh sapa gini... sakitnyer hati!!




Wednesday, April 6, 2011

penetapan kebahagiaaN

hari Jumaat(1 April 2010), famili k mae dumoh E....dorg duk diskus pasal majlis yang kami plan nie lah....E duk kat dapur jea mase tu..dengar pon, halus-halus jea dorg cakap.... lepas dorg balik, E pon tanye lah kat famili camne keputusan....

....jeng..jeng..jeng......

setelah perbincangan tersebut, telah diputuskan, E akan nikah dengan K pada bulan Julai nie..kire tak jadi lah nak tunang bulan Jun nie.....

Alhamdulillah.....bersyukur dengan ketentuan Ilahi...

Harap semua akan berjalan dengan lancar.....3 bulan lagi nie...debornyer~~~~