click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Wednesday, August 21, 2013

Raya Kami 2013

hmm..tak terlewat lagi nak wish selamat hari raye kan..
hari nie baru raye yang ke 14... dah puase 6 ke semua nie?
e blom start pon lagi.. maklum le.. raye tahun nie ade open house lah..ade wedding la... plus ngandung lagi nie.. dah 8 bulan setengah...
kire macam menghitung hari dah kan... tapi syukur alhamdulillah...
dapat puase penuh tahun nie... dapat g teraweh walaupon tak penuh...
tapi raye tahun nie agak meriah la jugak..sebab raye dengan anak kan....

ok.. this is entry for raya.. so ade gambar la untuk theme kan... simpel je raye kite haaa...

 DAY 1

KEK BUAH UNTUK JULY BEDAY CELEBRATION

 DAY 2

 DAY 3

 
raya di kota bharu tahun nie :D

 DAY 4

 OUTDOOR @ PANTAI BATU BURUK

 muke budak tak sehat lepas raye.. asik muntah jea..

hari raya kelima kami dah kerja... amik cuti sehari jea hari ahad tu...
tp kije macam tak kije laaa...
then hari khamis dengan ahadnya amik cuti lagi..... banyak dugaan la raye nie.. haha

hmm.. duit raya asim blom masuk ke dalam bank lagi... tak sempat even cuti...
masuk ofis je... ngadap kuih raye... haha... gemuk laa kan...

g check up bebaru nie pon..alhamdulillah naik 1.2 kg.. lebih 200gm pon nak kecoh JM tu..haha...
kite dok kesah pon sbb berat kite baru naik dalam 3.7kg for 8 mo pregnancy.. cikit je kan..
mintak-mintak la nanti pantang dapat shred banyak.. rindu nak pakai baju lame...
mase tahu preggy yang nie..duk kire2 balik..reggy second baby nie mase asim baru 5 bulan...
tu yang badan gemmmm tak turun-turun tu... haha...
ade orang bleh share tips berpantang utnuk turun banyak tak? tapi dengan cara sihat la...
anak kite full BF mase kite cuti... nak masuk opis tu baru campo susu...
tapi sekarang nie, sejak ade susu sebab ngandung nie..makin sedap lak dia duk nyelak baju...
cari susu.. hadoiii anak.... dah la makin lasak skarang...

haaa..cerita raya...
  • anak nie kalo g raye umah orang, pantang la jumpe tangga... dia akan panjat naik atas..
  • then kalo nak langkah bendul..takde dah nak duduk tertib slow2..mesti nak langkah macam orang besar... macam kite nie.. pastu mula la jatuh.. jatuh terlentang ok.... mama lak tak leh nak rescue sebab berat nie bawak perut..
  • wat simple BBQ untuk family.. bakar ayam je sekor...
  • cukup adik-beradik 4 orang.... suke bile dapat kumpul ramai2.. rumah mama dah jadi nursery ani..haha...tp paham-paham je la bile ade budak kecik nie.. jerit sane..jerit sini.. standard la kan..
  •  mase open house umah mak sedare, tetibe rase sakit perut n baby kurang gerak for the whole day... terpaksa g ke Pusat Perubatan Intan untuk CTG.. alhamdulillah.. baby ok.. n scan for jantina.. so 2nd Dr. memang akui my baby is a GIRL... tQ Allah.... 
n until now.. saya masih dalam mood raya....
lambatnyer cuti bersalin... sy nak duk mah diam-diam...
nak lari dari STRESS....

ok..bai.. tq for reading sahabat :D