click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Wednesday, January 29, 2014

Sunday, January 26, 2014

Erin (..life after "i do") First Giveaway

Are you ready??

Ok, get set go!!

TEMA GIVEAWAY

  Daddy and Baby Cool


SYARAT PENYERTAAN

Mode garang is on! keskes

1)  Follow blog ..life after "i do"

2)  Buat satu entry dengan tajuk Erin (..life after "i do") First Giveaway

3)  Copy seluruh entry aku ni termasuk gambar tema dan gambar hadiah dan paste ke dalam entry GA di blog korang (printscreen tak mau aaa) dan jangan lupa letak link blog ni dalam entry korang tu.

4)  Dah paste entry aku kat entry GA korang, bawah sekali baru korang masukkan gambar suami dan anak korang yang korang rasa paling cool dan menarik (suami dan anak sendiri sahaja ye, suami or anak orang lain ku tak terima, mak-mak jangan masuk dalam gambar, aku nak tengok ayah-ayah mithali pulak, asyik muka korangggg je..hahahaha)

5) Bawah gambar tu buat entry ringkas pasal gambar suami dan anak korang tu, mungkin boleh bagitau kenapa gambar tu ko rasa cool dan menarik sangat dimata ko (itu contoh ye). Nak merepek pun boleh, tapi jangan la panjang sangat.

6) Jangan lupa paste link entry giveaway korang tu di ruang komen entry ini, kalau lupa tak dapek den nak nolong..gahaha

7) First Giveaway aku ni akan bermula pada 15 Januari 2014 sampai 15 Februari 2014.

8) Sila baca syarat penyertaan betul-betul, tak lengkap kalu, reject la jawabnya. Sebarang surat menyurat, whatsapp, sms, kolling-kolling tidak akan dilayan (paling muka ke tepi) kahkah..hoihhh garang sangat ni. Boleh je nak tanya apa-apa, komen je kat sini, nanti aku jawabkan, nak email pun boleh, nak whatsapp pun boleh, saya tak garang, baik je..huhu

9) 3 orang pemenang dengan gambar paling cool dan menarik sahaja akan dapat hadiah ini
 

Boleh gantung di playroom anak :)

Ok, tu je, join ramai-ramai ye, bye!


GAMBAR PALING COOL :
 
 
waaaa...gagah perkasa gituw kan..
senget menget dak kecik tu..haha
mase nie mama tengah duk atas salaian.. dalam 40.. 
anak-anak?? abi jage..
cool kan bile laki kite jage anak ms kite berpantang...
alhamdulillah :D

p/s : abaikan bekgron blakang k..

Wednesday, January 8, 2014

doploh patblas

assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera sume..

haaa..hebat je mukadimmah.. ye la.. fresh start for 2014.. tak terlewat lagi kan...

http://www.lovethispic.com/image/57371/welcome-2014
  

ape azam tahun nie??

 first.. 


body construction..
my style.. i folo kevin zahri..

 control calories intake.. exercise 5 times a week.. 


second.. 


nak masak sokmo untuk famili tersayang..
berkat masak plus kasih sayang nie..
priceless kan..
konon leh jadi masterchef tak? huhu

third..

 gali ilmu homeschooling for our son and daughter..
ade dah terjumpe dan terbace dari beberapa blog..
n yang paling menarik perhatian adalah blog nie :

http://saatakukaupilih.blogspot.com/

http://teachingmama.org/20-ways-to-keep-toddlers-busy/

forth..
 
http://www.desainrumahbagus.net/inilah-banglo-mewah-tu-masjid-jpg
http://dreamynotey.blogspot.com/2013_02_01_archive.html
yes.. it is a house..
rumah sendiri.. tercapaikah hasrat nie?
mintak mintak dipermudahkan segalanya...
kalo aku kaya..nak buat macam rumah nie..heheheh..kalau jea k..
berangan tak salah kan?


fifth...

memiliki MPV sendiri..insyaAllah
kalo mampu akan diusahakan tahun nie..tp rase azam nie kene postponed jugak...
sekarang kami hanya mampu milik kereta kelisa biru..
muat-muat je untuk kami 4 beranak...
bile campo barang.. haru biru pepel kelabu merah sumer ade..
si abinya... blaa blaa blaa...
bising la sebab kereta bersepah..
ampun sayang.. hehe

yang nie yang besar-besar la..
kos pon besar...
masak, body, homeschooling..memerlukan kesabaran dan ilmu..
rumah, kereta.. impian ke arah kesenangan hidup....

so..untuk sekarang..mesti gali semua ilmu..
kene gather satu file besar untuk anak..
alaaa.. asim n azzahra pon beza setahun.. 
so, bleh pakai lagi kan next year..
ilmu takkan lupus ape... 
cume kene RAJIN

masuk kerja on 6/1/2014..
terus outstation malam tu..
tinggalkan anak dan suami....
tq for my sis sebab jage baby behave azzahra..
tq for mil n beloved husband sebab jagekan jantung hati saya, asim..
sampai awal pagi 8/1/2014..

sejak balik awal pagi.. tido dikacau dengan bunyi ngiauan kucing..
utarakan pada suami..
katanyer ade kucing beranak atas syiling.. balik kije karang dia kan silau..
rupenyer..seleas bangun dan diintai-intai pagi tadi...
ade seekor anak kucing di bawah babycot..
dah..alapadan...macamne nie... kite dah lewat g kije..
dengan nak antar anak ke rumah BS lagi...
kol suami..alamak..tak angkat lak...
cari kotak.. letak luar rumah..
 comelkan dia..
kami namakan dia BUMBLEBEE sebab nampak muka dia camni..

kan..transformers gituw..glemer kau kucing..haha
tadi luch balik rumah.. bagi susu taknak..melepet jea...
lapar agaknya...
kami duk pk.berapa hari dah kucing nie jatuh.. makan ape.. sakit ke tak..
sebab..ms pagi tadi..dia sgt garang... grrrrr
mama sangat takot... hehe...
so, akhirnya...
yoe decide nak keep this bumblebee..
so, karang..kami kne cari sangkar n makanan kucing..
for now, kucing nie stay rumah BS.. tumpang sangkar..

dan hari nie jugak.. kami pergi isi borang daftar anak di taska..
ohh..ini iklan jea..tak jumpe google yang kami punye tempat..hehe
kami dah booking taska permata keluarga untuk anak sulung kami...
sebulan rm230, pendaftaran setahun rm100..
harap-harap dapat terima kol untuk kemasukan anak...
for now, both precious duk dengan BS kat area rumah sewa gong badak nie..

permulaan 2014 yang baik setakat ini...
kije ok..
os first job.. harap yang mendatang ade lagi..
anak-anak ok.. BS ok..

so, harapan 2014, ok sepanjang mase..

amin~~



tQ for reading... feel free to drop comments...