click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Thursday, March 27, 2014

hutang berbayar

salam..
hehe..lame btol esok kan.. hutang pos.. kene bayo dlu la nie..
refer post nie.. http://cik-iey.blogspot.com/2014/01/wordless-wednesday.html..

album2 tu sebenarnya sy buh flash card.. untuk asim..
print dari website jugak..senang dia belek..
saye perasan.. anak suke belek buku..
dah nampak dia cenderung ke situ.. wajib la kie support kan..

yang green tea tu lak.. untuk detox.. tp azzahra xtahan.. asik kembung jea..
so dah stop minum..luak satu sachet jea..

so.. citer terbaru...

sekarang dah berpindah department.. dah hampir 2 bulan kat department baru..
i guess this is the best for me.. right now....
kalo dah no sense of belonging.. what pe nak stay kan..
kire memang waktu terbaik la...
duk kat depatment baru pon... ade team yang very supportive..
even ade la berpuak-puak.. tp as long as tak care hal orang.. ok la kan...
so... conclusion.. HAPPY :D

kerja ok.. famili ok..
n right now, membilang hari ke 9 untuk azzahra genap 180 hari...
ade ape dengan 180 hari nie?
saya sangat tak sabar untuk menyuap anak makan... YEAY!!

so, kne study balik pasal solid food..
refresh balik ilmu yang ade..
perkemaskan dapur untuk sediakan gajet2 yang diperlukan...
insyaAllah..akan jage pemakanan seperti asim..
n azzahra dah chubby skrg..
cume xdang nak cucuk 5mo lagi.. SIGH~~

pastu, kebimbingan period yang tak menjelang lagi nie menyebabkan kite test UPT..
alhamdulillah... negative.. nebes makk..
maklumlaa..anak dah mule hisap jari kaki tu.. hikhik...
xde kaitan langsung kan... :P

hari tu g celebrate beday mama.. tu je yang termampu..sejak ayoh xdok..
selagi mama ade..selagi saye ade.. memang akan mengembirakan mama.. sampai bile-bile..


alhamdulillah.. my life is so bleesed..

last but not least... muke sape ikut muke sape..