click click


بسم الله الرحمن الرحيم
Ya Allah,
Jadikanlah anak kami anak yang soleh dan solehah ya Allah. Yang menyejukkan mata kami memandangnya ya Allah. Jadikanlah anak kami ahli syurga ya Allah. Dorongkanlah hati mereka untuk melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke syurga Mu ya Allah. Jauhkanlah hati mereka daripada melakukan amalan amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah. Tetapkan lah hati mereka untuk menunaikan solat. Janganlah Kau melalaikan mereka dengan perkara perkara yang tidak berfaedah ya Allah.

Ya Allah,
Kami tidak mampu untuk mengawasi anak anak kami setiap waktu ya Allah. Kami serahkan anak kami untuk berada dibawah penjagaan Mu ketika mereka tidak bersama kami ya Allah. Gerakkanlah hati mereka untuk berada di tempat tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat tempat yang Engkau murkai.

Ya Allah,
Perkenankanlah doa doa kami ini. Kami memohon kepada Mu kerana Engkaulah tuhan kami. Kami meminta kepada Mu kerana Engkaulah yang menciptakan kami. Kami merayu kepada Mu kerana Engkaulah yang Maha Mengkabulkan doa doa kami ini. Jika Engkau tidak memakbulkan doa kami ini, siapa lagi yang akan memakbulkannya. Jika Kau tidak mendengar doa kami ini, siapa lagi yang akan mendengarnya.
Bantulah kami ya Allah. Ya Rahman. Ya Rabbul Alamin.
......................... ..........................

Monday, May 23, 2011

kerna ku cinta kau

adalah ini kerana saye sangar merindui tunang saye yang amat kasihi...saye tujukan lagu ini untk beliau...sayang abang..

XXmuahhXX

video

Sunday, May 22, 2011

tarian, goverment vs everything

hari nie pektis tarian...lagu ape ntah...dop dang takap ag.....

di samping dapat pektis lagu(untuk kurus lah kononnyer) dan persembahan mesyuarat pengarah nati, dapatlah satu berita gembire..

mom tepon, kate de interview 16 Jun dengan SPA..interview di terengganu jea...nak g tapi macam nak sayang cuti....

dlam masa yang sama, pada 24 Mei nie, de la plak interview dengan UniSZA.

dua-dua jawatan yang sama--->Penolong Pegawai Tadbir

sekarang rezeki datang bergolek-golek..due-due best..macamne nak wat pilihan?

jem..jem..


Thursday, May 19, 2011

merindui insan yang jauh di mata

hari nie (19 Mei 2011)..en tunang kene outstation ke Pekan,Pahang...de bengkel dengan member sepejabat katenyer...die akan balik semula pada hari sabtu. 21 Mei 2011,insyaAllah..

semoga Allah memberkati perjalanannya pergi dan balik dan juge sepanjang die berbengkel...

tapi aku kangen bangat sama die nieh...tadi kol die...dop angkat....doh r tengoh tingat....nop nanges wase..huhu....

tapi die kol smule...die tertido dalam bas......hurm......cepatlah wiken nie berlalu....dah kangen bangat sama en. tunang nie..huhu~~

Sunday, May 15, 2011

kad kahwin oh kad kahwin

berkurun lame dah duk survey ke kad...banyak gile kedai pergi..macam-macam harge jumpe.....macam2 peseng..hok mahal..hok muroh..macam-macam lah..lipat 2..lipat 3..lipat 4..macam-macam peseng lah...lastly...bile dapat kad dari wan_Ya..sangatlah cantik kad die..ingatkan mahal...skali tanye,rupenyer RM 0.60 jea sekeping..full colour dapat RM 0.60??hebat tu..murah gilew~~seterusnye..mengatur pertemuan dengan tokei honeymoon cards..

malam maren ( 14.05.2011 ) bertemulah kami banyak mata..ingatkan kat kuala ibai(koz ya said s0)..it turns out to be at Lorong Haji Da jea..alaaaa...kat batu buruk jea ponn...
lame jugok lah diskuss..banyak kad duk belek-belek pah belek-belek..pahtu ade lah jumpe yang berkenan n suit my bajet....cume skrang, en. tunang nak bincang dengan aboh dulu gane-gane baru nak decide..

~~DATELINE : 17 MEI 2011~~

Thursday, May 12, 2011

sprong sproott

hari nie g tawaf gerai jualan di Kolej Kediaman dan Penempatan Pelajar,UMT bersempena SUKANUN VII. banyak barang dijual..murah-murah jea....skali terborong baju kain cotton RM50 dapat 4 pasang...murah kan?? beli lah untuk memboriakan diri mase majlis nanti..hehe..

turut membeli keronsang untuk diberikan hadiah sempena Mother's Day kepada kedua ibu yang telah penat lelah membesarkan aku n of kos,mat yoe..kalo adop mereka,dop jumpe lah aku n mat yo..hehe

duit dibelanje dengan jayanya....bahaye betul..dah lah nak outstation plop ke kuantan nati..harap-harap cukup duit untuk shoping handbag n kasut for hantaran. AMIN